Je bent nu hier: Home > Projecten > Gemeente Westland > s Gravenzande > Waelpark

Waelpark

Het Waelpark is een unieke wijk die wordt gerealiseerd ter hoogte van de Poelpolder, tussen de dorpskernen van Naaldwijk en ’s-Gravenzande. Ruim 80 hectare polderland in een voormalig glastuinbouwgebied wordt onder water gezet en getransformeerd tot een schitterende ecologische zone waar wonen, recreatie en waterberging samenvloeien. Wat ontstaat is een intiem en geborgen binnengebied, waar het veilig en vooral heel mooi wonen is.

Dit is de eerste woonwijk op het water met zo’n 1.200 watergerelateerde woningen: diverse appartementen, vrije kavels, paalwoningen, terpwoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en drijvende privé-eilandjes. De woningbouw zal tot ongeveer 2019 gefaseerd plaatsvinden in acht zogenoemde waterkamers met elk een eigen sfeer, woningkarakteristiek en waterbeleving. Die levendigheid en diversiteit in de architectuur geven de wijk een rijk karakter.

Het Waelpark is een voorbeeldproject voor dubbel ruimtegebruik en het wonen in toekomstig ontpolderde landschappen; een bijzonder en vernieuwend plan waarin water de verbindende factor is die woonkwaliteit en ruimtelijke beleving aan elkaar koppelt.

Het project is nog in volle gang, dus kijk eens op de site van het Waelpark voor meer informatie.

 

Nieuwe water 1 Nieuwe water 2 Nieuwe water 3 Nieuwe water 4