Je bent nu hier: Home > Projecten > Gemeente Westland > Tuinveld

Tuinveld

Waar vroeger in ‘s-Gravenzande kassen stonden, tussen de Koningin Julianaweg, de Hoflaan en de Boerenlaan, is de mooie nieuwe woonwijk Tuinveld gelegen. Een dorpse wijk, dicht bij het centrum van ‘s-Gravenzande, met een traditionele architectuur, klassieke bouwmaterialen, veel ruimte en vooral ook véél water en groen. Een wijk waar je alles in de buurt hebt: winkels, sportclubs en allerlei verenigingen. En misschien woon je zelfs wel om de hoek bij je familie en vrienden.

Tuinveld is een groene wijk. Een belangrijke blikvanger in Tuinveld is de ‘s-Gravenzandsevaart met langs de oevers weelderige fruitbomen. Iedereen kan meegenieten van het groen, de bloesem, de geuren en de seizoenen. De boomgaard is een mooie link met de geschiedenis van de locatie, waar ook vroeger al fruitbomen stonden. Op verschillende plekken in Tuinveld zijn watertjes met bloeiende waterplanten, die met al hun kleuren de wijk een vriendelijke en gezellige uitstraling geven. Vanaf de vele bruggetjes heb je mooi zicht op het groene karakter van Tuinveld.

Dwars door de wijk loopt ook de Atlantikwall. Deze oude tankgracht maakte in de tweede wereldoorlog deel uit van de Vesting Hoek van Holland, als onderdeel van de verdedigingslinie die de Duitse bezetters hebben opgericht tegen eventuele aanvallen van de geallieerden. Omdat de tankgracht zo’n bijzonder stuk historie in zich draagt, komt deze als doorgang terug in het ontwerp van Tuinveld.

In Tuinveld is het rustig wonen. De gehele wijk is 30 kilometer-zone, wat de rust en de veiligheid ten goede komt. De huizen in Tuinveld zijn als het ware losjes over het gebied uitgestrooid. In de kern van de wijk is de bebouwing wat steviger. De kleuren, de rijke details, de verschillende kapvormen en de luxe materialen die je overal in het Westland ziet, vind je ook hier terug. Alles maakt dat je je direct thuis voelt in het knusse Tuinveld. Hier vind je het huis van je dromen, of dat nu een rijwoning, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaande villa of appartement is. Tuinveld is je nieuwe thuis!

Voor meer informatie kan je naar de site van Tuinveld.

 

Tuinveld 1 Tuinveld 2 Tuinveld 3 Tuinveld 4