Je bent nu hier: Home > Projecten > Schiedam > Stadhoudershof

Stadhoudershof

Drie 19e-eeuwse pakhuizen, gesitueerd op de hoek van de Westerkade en de Stadhouderslaan zullen worden herontwikkeld tot een chique woonmilieu. De gebouwen in kwestie zijn rijksmonumenten: twee pakhuizen ontworpen als tweeling en een derde solitair pakhuis. Van één van de tweelingpakhuizen resteert nog slechts de voorgevel na een brand. De brand heeft geleid tot het verlies van een historisch waardevol object. In dit ontwerp wordt dit verlies echter ook aangegrepen als kans om de situatie ingrijpend te transformeren.

De woningen hebben elk een tuin of terras. De woonoppervlakte van de woningen varieert van ca. 125 m2. tot ca. 134 m2. Binnen het plan is iedere woning uniek. De woningen zijn in te richten als loft of als drie-, vier- of vijf-kamerappartementen. Je kunt de indeling aanpassen en uitwerken naar eigen inzicht. Voor elke woning zijn 2 parkeerplaatsen en een berging op de begane grond beschikbaar.

Op dit moment is er nog niet veel bekend over dit project. Zodra wij meer informatie hebben, zullen we deze pagina vernieuwen.

 

stadhoudershof 1